Feedback

nieuwsbericht

Grootste campagne ooit: 8 miljoen gesprekken

8_miljoen.jpg

De campagne ‘8 miljoen gesprekken’ roept iedereen op om mét elkaar te praten, niet over elkaar. Wat als iedere Nederlander eens een gesprekje zou hebben met een onbekende? Vanaf september vinden diverse activiteiten plaats, geïnitieerd door de creatieve industrie in samenwerking met bedrijven, bekende Nederlanders, media en maatschappelijke partners. Het streven is alle Nederlanders te bereiken met een optelsom aan initiatieven. Linden & Barbosa doet mee met de campagne en verzorgt belangeloos de PR.

“De VEA bestaat 100 jaar. Wij verenigen de meest toonaangevende communicatie-, reclame- en mediabureaus. Dit is hét moment om de kracht van ons vakmanschap, onze creativiteit in te zetten voor een maatschappelijk doel. Wij willen de krachten van al onze leden bundelen en misschien zelfs andere partijen zoals omroepen, om samen een campagne maken die Nederlanders met elkaar verbindt”, aldus Marc Oosterhout, voorzitter VEA.

8 miljoen gesprekken
'8 miljoen gesprekken' is een open source campagne. Het idee van 8 miljoen gesprekken komt van This, That + The Other in samenwerking met Mark Muller van Achtung McGarry Bowen. Philip (TTTO): ”Mensen verlangen bewust of onbewust naar sociaal contact en verbondenheid. Maar, tegelijkertijd vermijden ze contact met onbekenden. Een simpel gesprek met iemand buiten de eigen bubbel leidt vaak tot meer begrip en nuance.”

Van originele ijsbrekers tot ontmoetingsplekken

Veel toonaangevende bureaus uit de creatieve industrie hebben het basisidee ‘8 miljoen gesprekken’ verder uitgewerkt. Deze creatieve uitwerking varieert van originele middelen om gesprekken op gang te brengen tot visuele uitingen en bijzondere ontmoetingsplekken. De komende weken worden de ideeën opgelijnd binnen de strategische kaders en wordt de grootste campagne ooit gelanceerd in samenwerking met het bedrijfsleven, bekende Nederlanders, media en maatschappelijke partners.

Kijk op 8mln.nl voor meer informatie en klik hier voor een prachtige trailer.


Wil je meer weten over dit onderwerp?
Dan bellen wij jou.